A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2023 14:37
Кількість переглядів: 76

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Мета запровадження цього дня – привернути увагу до проблем збереження життя та здоров'я людей у процесі трудової діяльності. Відтак це професійне свято стосується кожної людини, що заробляє на життя власною працею.

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

У 2023 році за рішенням Міжнародної організації праці Всесвітній день охорони праці присвячений безпечному та здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі.

Право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України. 3 початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних чинників, що призводить до погіршення умов праці в ycix галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні i ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Збереження життя та здоров’я є не тільки гострим питанням для військових, але і працівників інфраструктурних підприємств, комунальників, медиків, учасників територіальної оборони, волонтерів та громадських активістів, які нині на «передовій». Працівникам доводиться виконувати службові обов’язки в екстремальних умовах війни, а роботодавцям – приймати нові ризики війни, маючи обмежені можливості, при цьому, вживати нестандартних заходів для виживання і збереження життя людей, та збереження засобів виробництва.

У Всесвітній день охорони праці необхідно привернути увагу до працівників, відповідальних роботодавців та громадських активістів, до інженерів з охорони праці – усіх, хто турбується про життя і здоров’я українців, проявляє мужність і героїзм під час виконання виробничих завдань.

Необхідно, також, вшанувати пам'ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану; вшановуємо пам’ять всіх українців, що загинули на війні.

Бережіть себе та своїх рідних! Віримо в ПЕРЕМОГУ!

Все буде Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь