A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

«Боролись! Боремось! Поборемо!»

Дата: 14.10.2022 09:30
Кількість переглядів: 252

 

14 жовтня в Україні відзначається День захисників і захисниць України. Цього дня також відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського війська та День Українського козацтва, а також виповнюється 80 років від створення Української повстанської армії.

Гасло відзначення Дня захисників і захисниць України цього року «Боролись! Боремось! Поборемо!». Вторгнення Росії 24 лютого спонукали сотні тисяч українців різних професій і роду занять узяти до рук зброю і стати захисниками рідної землі». Здатність українського народу до самовідданого та жертовного опору агресорам є нашим національним скарбом, що спадкується з покоління в покоління – українці в усі часи масово піднімались на збройну боротьбу за право на свободу та ідентичність. Один із таких прикладів – історія Української повстанської армії – військово-політичної формації національно-визвольного руху, яка прагнула відновити українську державність у часи, коли світ був охоплений Другою світовою війною, а на землях України коїли масові злочини два тоталітарні режими – московський, комуністичний і нацистський.

Україна має унікальну історію воїнства, кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України, їхніми провідними рисами є патріотизм  відчайдушність, відвага і честь.

Богородиця була козацькою заступницею у далеких походах, її зображення було вибите на хрестах, які носили козаки: сучасне Українське військо береже козацькі військові традиції, зокрема  - в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях.

Війна третього тисячоліття, в яку нас втягнула спотворена дикунськими амбіціями сусідня держава, має врешті завершитися перемогою високорозвинених демократій над недолугим тоталітаризмом, чужорідним за своєю суттю для сучасного суспільства і кожної нормальної людини.

Ми не дозволимо державі –терористу досягнути успіху в її підлих намірах на нашій землі, ми не відступимо, не віддамо і не пробачимо; жоден загиблий герой та мирний житель не буде забутий, жодне злодіяння рашистів не залишиться безкарним. Нині українці зі зброєю в руках боронять не лише власну державу, а й країни Європи, увесь цивілізований світ, а відтак мають повне право розраховувати на підтримку усіх націй, які вважають себе демократичними.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь