A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Податкова інформує

Дата: 26.09.2021 20:44
Кількість переглядів: 352

На Рівненщини боржники погасили майже 53 млн грн податкового боргу
 
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують про необхідність своєчасної сплати платниками податків узгоджених сум податкового зобов’язання до бюджету. Несвоєчасна сплата призводить до виникнення податкового боргу та створює негативні наслідки для платників, зокрема це опис майна у податкову заставу, стягнення коштів або продаж майна боржника, стягнення дебіторської заборгованості. На майно боржника може бути накладено арешт, платники єдиного податку можуть втратити право на застосування спрощеної системи оподаткування.
На Рівненщині станом на 1 вересня поточного  року податковий борг платників до зведеного бюджету склав 722,1 млн гривень (208,8 млн грн. з них – це борг банкрутів), у т.ч. борг до місцевого бюджету – 265,6 млн гривень.
Для оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання перед бюджетами вживаються усі заходи, передбачені чинним законодавством. Завдяки цьому  з початку року вже забезпечено 52,7 млн. грн. надходжень до зведеного бюджету. З них до державного бюджету спрямовано 38,5 млн. грн., до місцевого бюджету – 14,2 млн. гривень.
Звертаємо увагу, що наразі збільшено суму податкового боргу, відносно якої застосовуються заходи стягнення з 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні 3060 гривень). До зазначеної суми податкового боргу територіальні органи ДПС не  направляють боржнику податкові вимоги. Уточнити інформацію про суми, дати та підстави виникнення податкового боргу  платники податків можуть в Електронному кабінеті або звернувшись до фахівців управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області. Крім того, юридичні особи та фізичні особи-підприємці мають можливість переконатися про відсутність податкового боргу або, навпаки, дізнатися про його наявність з інформації, яка розміщена на вебпорталі ДПС
Закликаємо усіх платників краю  відповідально відноситись до виконання своїх зобов’язань щодо сплати  податків, зборів та платежів, зокрема до місцевих бюджетів! Адже для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громад органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів.
 
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX
 
#Одноразове добровільне  декларування
Декларація підлягає камеральній перевірці у спеціальному порядку
 
 
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) підлягає камеральній перевірці у спеціальному порядку протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання відповідної Декларації.
Відповідно до п. 6 підрозділу 9 4  розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, має право добровільно подати до контролюючого органу Декларація в порядку та за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02 серпня 2021 року № 439.
В такій Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.
Податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом доходів, за рахунок яких було одержано  (набуто)  задекларовані таким декларантом активи (п. 13 підрозділу 9 4  розділу ХХ ПКУ).
Водночас, Декларація підлягає камеральній перевірці у спеціальному порядку, яку контролюючий орган проводить протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання йому відповідної Декларації (п. 15 підрозділу 9 4  розділу ХХ ПКУ).
Метою проведення камеральної перевірки Декларації є виявлення арифметичних та логічних помилок.
Подати Декларацію можна протягом року –з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.
 
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX
 
Користуйтеся електронними сервісами податкової служби
 
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу, що в період  карантинних  заходів для платників податків актуальним є дистанційне спілкування з податковою службою. Завдяки електронними сервісами ДПС така взаємодія є доступною і простою. На сьогодні для швидкого входу до Електронного кабінету користувач може скористатися QR-кодом:
обрати спосіб входу Дія та «Отримати код»;
відсканувати QR-код;
підтвердити особу через мобільний додаток «ДІЯ» та підписати Запит.
Тримайте дистанцію та користуйтеся електронними сервісами податкової служби.
 
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь