A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Податкова інформує

Дата: 30.07.2021 15:27
Кількість переглядів: 429

Майже 396 млн грн податку на прибуток сплатили підприємства Рівненщини

За перше півріччя  2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 395,9 млн грн податку на прибуток, що на 96,8 млн грн більше, ніж торік. До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 356,2 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці отримали 39,7 млн грн податку на прибуток. Сплата перевищила надходження відповідного періоду минулого року  до держбюджету плюс 87,1 млн грн, до місцевих – плюс 9,7 млн гривень.

Крім того що загального фонду зведеного бюджету упродовж першого півріччя цього року надійшло 19,6 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, а це на 10,9 млн грн більше ніж у минулому році.

В податковій службі області зазначають, що в сьогоднішніх складних економічних умовах  збільшення надходжень до бюджету відбувається, насамперед, завдяки сумлінності платників податків у перерахуванні податкових платежів та якісному сервісному обслуговуванню представників бізнесу Рівненщини.

Коли садівниче товариства сплачує земельний податок

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, якщо  земельні ділянки приватизовані громадянами - членами садівничого товариства і кожен громадянин отримав документ, що засвідчує право на земельну ділянку, то такі громадяни, крім тих, кому надані пільги щодо сплати земельного податку згідно зі ст. 281 Податкового кодексу України, є платниками земельного податку. При цьому, нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Садівницьке товариство є платником земельного податку за земельні ділянки, включаючи земельні ділянки загального користування, надані такому товариству для ведення садівництва і щодо яких члени товариства не оформили право на свою земельну ділянку.

 

Майнові податки громадянам необхідно сплатити до 1 вересня

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що жителі Рівненщини вже отримали податкові повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухомість за 2020 рік. В  повідомленнях-рішеннях вказано усі необхідні платіжні реквізити, сума податку до сплати та об’єкт оподаткування. Сплатити податок громадянам необхідно протягом 60 календарних днів з моменту вручення повідомлення-рішення. Оскільки згідно норм Податкового кодексу України громадяни отримували такі повідомлення в строк до 1 липня, то податок необхідно сплатити до 1 вересня цього року.

Звертаємо увагу, що податок на нерухомість сплачують ті громадяни,  у власності яких є квартира, площею понад 60 кв м або ж будинок, квадратура якого сягає більше 120 кв м. Також виникає обов’язок сплати податку й у випадку одночасної власності у громадян і квартири, і будинку, сумарна площа яких більша за 180 квадратних метрів.
За кожен “зайвий” квадратний метр сплачується податок, який розраховується за ставками, що визначає місцева влада тієї чи іншої територіальної громади, проте така ставка не повинна перевищувати 1,5 відсотки від мінімальної зарплати.
Тим громадянам, хто володіє квартирою площею понад 300 кв м чи будинком, більшим за 500 кв м. доведеться сплати ще й так званий податок на розкіш – додаткових 25 тис грн за кожен об’єкт.

Якщо з якихось причин громадяни не отримали повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість, або ж у ньому, на думку платників, вказані недостовірні дані, то в такому випадку їм необхідно звернутися до податкової служби за місцем реєстрації та провести звірку даних. У разі підтвердження неточностей, платнику виписують нове повідомлення-рішення, а попереднє – анулюють.


Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь