A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Податкова інформує

Дата: 26.07.2021 10:31
Кількість переглядів: 405

Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Рівненщини

 

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів краю. За перше півріччя поточного року надходження земельного податку становить 242 млн гривень. Ріст надходжень в порівнянні із минулим роком складає 42 млн гривень.

За вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 211,6 млн грн, відповідно землекористувачі – фізичні особи – 30,4 млн гривень.

Заступник начальника податкової служби області Надія Друзюк звертає увагу жителів Рівненщини, що нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки, які до 01 липня поточного року надсилають (вручають) платнику податку за місцем його реєстрації податкове повідомлення-рішення про сплату податку. Фізичні особи мають сплатити земельний податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. У сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися громадянами через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про приймання податкових платежів. У разі, якщо платники не отримали податкове повідомлення-рішення, їм необхідно звернутись до ДПІ за місцем реєстрації.

 

 

Змінили адресу і не отримали платіжки на сплату місцевих податків? – Зверніться до Центрів обслуговування платників

 

В  Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують жителів Рівненщини, що відповідно до вимог Податкового кодексу України, податкової службою області забезпечено надсилання платникам податків податкових повідомлень-рішень (далі – ППР) про сплату суми/сум податку на майно (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, транспортного податку)  та відповідні платіжні реквізити.

Звертаємо увагу, що податкові повідомлення-рішення  надсилаються платникам за адресами згідно з відомостями з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Якщо у громадян відбулись зміни адресних даних, то вони зобов'язані повідомити контролюючим органам відомості про такі зміни протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР або заява за формою №5ДРП. Це передбачено нормами Податкового кодексу України (пункт 70.7 статті 70 ПКУ).

У разі якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове/податкові повідомлення-рішення у  встановлені строки, фізичні особи звільняються від відповідальності,  передбаченої Податковим кодексом за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання. Але контролюючий орган має право визначити суми податку на майно за три звітні податкові роки.

Тож принцип «незнання законів» не звільняє від сплати податків та діє при визначенні податкових зобов’язань для кожного платника податків в Україні.

Тому, у разі якщо жителі громади ідентифікують себе як платників податку на нерухоме майно чи земельного податку, але не отримували раніше повідомлень про сплату, їм необхідно  звернутись до податкової служби (Центрів обслуговування платників) для проведення звірки та/або отримання консультації.

 

 

 

 

Справжність касового чеку можна перевірити самостійно

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що ДПС реалізовано електронний сервіс, який дозволяє покупцям товарів (послуг) здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується як традиційними реєстраторами розрахункових операцій, так і електронним фіскальним чеком, створеним новими ПРРО.

Не секрет, що невидача чеку при продажі різних товарів – це одна із найбільш розповсюджених проблем, з якою стикаються споживачі, при чому незважаючи на те, що більшість магазинів і підприємств вже давно застосовують контрольно-касову техніку у своїй діяльності. Разом з тим, у відповідності до законодавства України, при здійсненні продажу товару, продавець забов’язаний видати товарний чи фіскальний чек, що є підтвердженням факту здійснення покупки. Чек є тим розрахунковим документом, який гарантує захист споживача при виникненні різноманітних ситуацій при купівлі товарів, зокрема при порушенні прав споживачів;  надання гарантії; обміні або поверненні товару тощо. Також наявність фіскального чеку є підтвердженням офіційного походження товару, що оберігає споживача від купівлі контрабандних та фальсифікованих товарів. Особливо це стосується алкогольних напоїв, тютюнових виробі, нафтопродуктів, технічно складних побутових товарів (гаджетів, телевізорів, холодильників тощо).

Також, у споживачів можуть виникнути сумніви щодо виданого фіскального чеку. Тож завдяки електронному сервісу «Пошук фіскального чека» платники мають змогу оперативно отримати інформацію про здійснені розрахункові операції у будь-якій торгівельній точці будь-якого населеного пункту країни.

Податківці звертаються до краян, у разі відсутності або невідповідності реквізитів чеків на сервері ДПС наявному розрахунковому документу направляти до ДПС письмові звернення із цих питань з додаванням копій отриманих розрахункових документів. Крім того, у разі отримання користувачами фіскального чеку, який викликає сумнів, також можна надіслати до ДПС електронний лист із прикріпленим фото чеку.

Нагадаємо, що сервіс знаходиться у відкритій частині  Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check .

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук  https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь