A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Природне районування бджіл

Дата: 16.04.2021 09:33
Кількість переглядів: 1105

Повідомлення

         Природне районування бджіл - це науково обґрунтований відбір для розведення та господарського використання в конкретних регіонах таких порід бджіл, біологічні особливості яких найкращим чином відповідають типовим умовам клімату і медозбору цих регіонів, дозволяють їх виробляти в цих умовах значно більше продукції в порівнянні з іншими породами на фоні достатньої зимостійкості бджіл.

         При розміщенні, облаштуванні пасіки, утриманні, годівлі, розведенні бджіл дотримуватися вимог інструкції вимог щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєння бджіл. Власникам бджолосімей, що перевозяться, видається ветеринарне свідоцтво (довідка) державними установами ветеринарної медицини. До перевезення на медозбір допускається клінічно здорові бджолосім`ї, які піддавалися профілактичним обстеженням та обробкам, а також клінічному огляду перед відправленням. Пасіки піддаються ветеринарно-санітарному обстеженню, не менше одного разу на рік. При встановленні заразних захворювань бджіл пасіку оголошують неблагополучною та вводять обмеження на реалізацію продуктів бджільництва. Для лікування бджіл застосовують лише зареєстровані в Україні препарати згідно з настановами щодо їх застосування.

         Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцем знаходження юридичної особи відповідно до порядку реєстрації пасік, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики України від 20.09.2020 №184/82 у місцевих державних адміністраціях або сільських, селищних, ОТГ, міських радах один раз в рік заснування пасіки. Ведення ветеринарно-санітарного паспорта пасіки - унесення до паспорта пасіки відомостей щодо процесів, які здійснюються на пасіці, та інформації про ветеринарно-санітарні заходи. Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки - документ, який ідентифікує пасіку та встановлює ветеринарно-санітарний стан бджолиних сімей.

         Ветеринарно-санітарний паспорт, відповідно до вказаного порядку, видається державною установою ветеринарної медицини після обмеження пасіки. Ветеринарно-санітарний паспорт є офіційним документом, який слід пред`являти для отримання ветеринарного свідоцтва або довідки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь