Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

У нас нові надходження

Дата: 28.02.2019 17:28
Кількість переглядів: 395

Фото без описуНезабаром усі бібліотеки Висоцької ОТГ отримають дуже цікаву та пізнавальну книгу - "Просвітянське століття Рівненщини".

Ця книга – ювілейне видання до 100-річчя Рівненської «Просвіти» – охоплює три періоди розвитку найпотужнішої української культурно-освітньої організації від часів польської (1917–1939 рр.), німецької (1942–1943 рр.) окупації та третього відродження «Просвіти» – з 29 вересня 1988 року, коли на Рівненському комбінаті «Азот» було створено «Товариство шанувальників української мови і культури ім. Т. Г. Шевченка»

Це – книга-спомин живих учасників великих діянь у дні державотворення, з їх власним баченням та оцінкою подій і явищ буремного часу, а також тих подвижників, хто вже відійшов у засвіти, залишивши для нащадків безцінні матеріали про суворий досвід минулих літ, коли кожен проходив свій, визначений Богом шлях.

Книга вмістила понад 100 статей, в яких – сотні імен просвітян, котрі впродовж історичного поступу торували цю тернисту дорогу спільно з іншими спорідненими патріотичними організаціями нашого краю та діаспори, як от: «Пласт», Народний Рух України, «Союз українок» тощо. На її сторінках знайшли місце раритетні світлини з Державного архіву Рівненської області, обласного краєзнавчого музею, приватних сімейних архівів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь