Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Річниця загибелі Василя Костюка

Дата: 08.08.2024 17:23
Кількість переглядів: 67

9 серпня - рік тому Висоцьку громаду сколихнула страшна звістка – про загибель Захисника України - КОСТЮКА Василя Георгійовича. Ще один Герой України відлетів журавликом у небо. Війна забирає найкращих.

КОСТЮК Василь Георгійович народився 11 березня 1973 року в селі Висоцьк Дубровицького району Рівненської області. Навчався у Висоцькій ЗОШ, мав багато друзів, адже був дуже чесним, щирим, добрим. Після закінчення 8 класу здобував освіту у Березнівському лісовому технікумі.

  У 2003 році навчався в Українському державному лісотехнічному університете м. Львова за спеціальністю «Лісове господарство». Свою трудову діяльність розпочав з Більського лісництва у квітні 1992 року. Пройшов шлях від майстра лісового розсадника до начальника відділу охорони та захисту лісу.  Він був професіоналом своєї справи, його поважали в колективі та цінували за мудрість, виваженість, порядність, щирість, доброту.

Василь КОСТЮК – доброволець, став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення. Ніс службу в роті охорони в м. Дубровиця, як помічник гранатометника.

На початку червня 2022 року був переведений до окремого стрілецького 54 батальйону, а з січня – вже був у складі новоствореної 117 механізованої бригади.

У лютому 2023 року проходив бойове навчання за кордоном у Словаччині, як командир відділення штурмової роти. На початку травня 2023 року був відправлений на Запорізький напрямок.

Загинув наш Герой – КОСТЮК Василь Георгійович за позивним «Берлога» 9 серпня 2023 року у селищі Роботине Запорізької області. Смерть пов`язана із захистом Батьківщини та виконанням службових обов`язків. Він був справжнім, незламним, відчайдушним, патріотом своєї країни. Герой по життю, таким лишиться назавжди у нашій пам`яті. Біль утрати обпікає душу.

КОСТЮК Василь Георгійович нагороджений (посмертно) орденом «За мужність» III ступеня, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного сувернітету та територіальної  цілісності України, вірність військовій присязі».

Світла і вічна пам’ять про Василя назавжди лишиться в наших серцях. Вічна пам’ять Герою України!!!

З глибокою повагою та сумом  у серці згадаємо в цей день нашого Захисника України.

Вшануймо пам'ять про нього тихою молитвою та хвилиною мовчання.

Дякуємо тобі, наш мужній воїне!

Світла пам'ять!

Царство небесне!

Низький уклін і вічна слава!


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь