Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

НАЛАГОДЖЕННЯ СИСТЕМНОЇ РОБОТИ З ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 29.01.2020 10:22
Кількість переглядів: 277

23 січня 2020 року  представниками Рівненського громадського об»єднання громадян «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка»  Тетяною Мельник та Оксаною Салівончик  було проведено робочу зустріч у Дубровицькому районі з керівництвом та спеціалістами з питань реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми  згідно із Законом України «Про протидію торгівлі людьми».

За інформацією ГО «Чайка» на сьогодні питання протидії торгівлі людьми  є досить актуальними,  як в Україні так, і у Рівненській області зокрема.  Тисячі українців  стають жертвами експлуатації кожного року. Серед них сотні жителів Рівненщини. Найчастіше люди страждають від трудової експлуатації, коли намагаються знайти роботу за кордоном. 16 осіб у Рівненській області уже мають статус особи, постраждалої від торгівлі людьми і отримали державну та недержавну допомогу. Отримавши допомогу, ці громадяни працюють, використовуючи свої уміння та свою працю на користь своїх громад.

Водночас, сотні рівнян та рівнянок знову і знову погоджуються на сумнівні пропозиції працевлаштування, стають жертвами різних видів експлуатації. Ці люди, повертаючись з умов рабської праці, не отримують гарантовану державою допомогу через свою необізнаність та неготовність органів влади таку допомогу надати. Більшість постраждалих у Рівненській області – жителі сільської місцевості. Саме тому ГО «Центр «Чайка» розпочинає проект, направлений на сприяння реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у районах та на рівні ОТГ Рівненщини, налагодженню системної роботи з протидії  торгівлі людьми та підтримки постраждалих. Проект підтримано Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.

В межах даного проекту 30 січня  2020 року  заплановано проведення тренінгу для спеціалістів Дубровицього району, Миляцької та Висоцької  громад з питань  протидії торгівлі людьми.


Фото без опису  Фото без опису Фото без опису

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь