Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Вічная пам'ять Сидорчуку Гаврилу Никифоровичу

Дата: 18.06.2018 14:58
Кількість переглядів: 476

      Фото без опису Виконком Висоцької сільради з сумом сповіщає про те, що 15 червня 2018 року на 94 році життя пішов у вічність останній з   висоцьких воїнів Другої світової війни Гаврило Никифорович Сидорчук.

      Народився він у 1925 році в простій селянській родині, на відмінно закінчив 7 класів польської школи у Висоцьку. Працював у довоєнному колгоспі.  

      17 річним юнаком став на захист своєї Батьківщини у боротьбі з запеклим ворогом – фашистами, що віроломно напали на нашу країну. З січня 1943 року по серпень 1944 року приймав участь у партизанському русі Рівненщини. Після звільнення Висоцька і області пішов на фронт. Воював у Прибалтиці, звільняв Кенігсберг, був тяжко поранений. За героїзм і звитягу  був  нагороджений бойовим орденом Червоної Зірки (20.12.1944р), медаллю «За звитягу» (18.04.1945р), медаллю «Партизану Вітчизняної війни» 11 ступеня» та ще багатьма медалями.

      Повернувшись додому, пішов працювати шофером у місцевий колгосп. Відразу ж взявся до навчання.  Закінчив технікум і працював у Висоцькій райконторі Держбанку СРСР.

      Після ліквідації Висоцького району був обраний головою Висоцької сільради до 1971 року. Вона стала однією з кращих на Рівненщині.

      До 1979 року очолював Висоцьке сільське споживче товариство. Багато здоров’я і сил віддав на будівництво двоповерхового кооперативного універмагу у Висоцьку і ще багатьох магазинів в сусідніх селах. З 1979 по 1991 рік очолював Висоцьку хлібопекарню, де трудилося понад 80 працівників. Й досі пам’ятають старші жителі району запашний та якісний  висоцький хліб, якого щодоби вироблялося понад 13 тонн та до 2 тонн кондитерських виробів. За заслуги і авторитет в споживчій кооперції його обирали делегатом з’їзду споживчої кооперації Української РСР у  Києві (1980р).

     У віці 66 років пішов на заслужений відпочинок. Проте від громадських справ села і району він не відійшов. Більше як 10 років ще був членом Висоцького сільвиконкому. На роботі його любили за чесність, справедливість, принциповість і прямоту. Поважали його і за скромність та щедрість. Бо не дбав найперше за власний достаток і збагачення, а ділився з кожним  всім, що мав. Височани й тепер кажуть, таких керівників вже немає.

      Висловлюємо щирі співчуття дітям, внукам, родині, друзям, всім, хто знав, любив та поважав Гаврила Никифоровича.

 

 

      Сільський голова Висоцької сільської ради

                                                                               Людмила Федорівна Гура.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь